شيشطاوق مع العنب / Shish Tawouk with grapes / Shish Taouk cu struguri


Shish Taouk cu struguri

2 piepturi de pui
boabe de strugure

pentru marinata:

sucul de la o lamaie
usturoi ( 2-8 catei - dupa preferinta)
1/8 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
sare si piper
ulei de masline
( puteti adauga iaurt daca doriti- eu nu am adaugat)

Taiati carnea cubulete.
Amestecati ingredientele pentru marinata. Adaugati carnea si lasati la marinat cel putin 4 ore la frigider.
Puneti bucatile de carne si boabele de strugure pe frigarui si coaceti la gratar.

..................

Shish Tawouk with grapes :)

2 chicken breasts
grapes

Marinade:
juice from a lemon
garlic (2 to 8 cloves, depending on taste, minced)
1/8 tsp ground cinnamon
1/2 tsp ground allspice
Salt and Pepper
Olive oil
(you can add yogurt if you want - I didnt use it)

Cut chicken breast into cubes
Mix marinade ingredients.
Add chicken and marinate for at least 4 hours in the refrigerator ( or overnight).
Put chicken and grapes on skewers and grill.
.............
شيشطاوق مع العنب
2 صدور دجاج
عنب
ماء مالح
عصير ليمونة حامضه
ثوم مفروم (2-8 قرنفل ,يعتمد على الطعم
1/8ملعقة صغيرة قرفه
1/ملعقة صغيرة بهارا2
ملح وفلفل
زيت زيتون
تستطيع ان تضيف الياغورت اذا اردت ( ولكن انا لا استعمله
قطع صدور الدجاج إلى مكعبات
امزج المكوينات مع الماء المالح
انقع صدور الدجاج في الخل لمدة لا تقل عن 4 سعات او اتركها ليله وضحاها في الثلاجة
ضع الدجاج والعنب في السيخ واشويهم

2 comments:

Pofticioasa Sefa said...

Hm, ce bun trebuie sa fie pui marinat cu struguri pe gratar! :)

Carmys said...

Sunt mai buni strugurii decat carnea... lol ii ador... :)