- fructe
- zahar
- zahar
- apa
- fructele spalate se aseaza in borcane
- peste fructe se adauga:
2 linguri zahar pt un borcan de 800
1 lingura zahar pt un borcan de 400
2 linguri zahar pt un borcan de 800
1 lingura zahar pt un borcan de 400
(pentru visine***:
3 linguri - borcan 800 ml
1 1/2 lingura - borcan 400 ml )
- umplem borcanul cu apa
- umplem borcanul cu apa
- legam cu celofan sau infiletam capacele
- se agita borcanele ca sa se dizolve zaharul
- punem borcanele intr-o oala captusita cu un prosop.
- adaugam apa pana la nivelul capacelor.
- le punem la fiert 30 de minute la foc mic
- se lasa in apa acoperite cu o patura pana a doua zi.
- se pastreaza intr-un loc rece
optional:
*puteti adauga zahar vanilat sau alte arome preferate
** se poate adauga aspirina pisata pentru conservare, dar este ok si fara daca sterilizati borcanele inainte.
*** visinele se tin o ora in apa calda inainte de a fi puse in borcane...
Eu am facut compot de cirese, visine si piersici.
-----------------
Fruit Compote - delicious dessert for winter time
Ingredients:
- fruits
- sugar
- water
- place the washed fruits in jars
- add sugar* :
1 tablespoon - for 400 ml jar ( 1 1/2 tablespoon for sour cherry***)
2 tablespoon - for 800 ml jar ( 3 tablespoons - for sour cherry***)
- add water**
- tied with cellophane or caps
- shake the jars to dissolve sugar
- put the jars into a pot lined with a towel
- add water to the lids
- boil for 30 minutes - low heat
- let them into the water -covered with a blanket -till the next day
optional:
optional:
*can add flavours: vanilla, lemon...
**can add crushed aspirin if you want - for conservation, but they are conserved very well without
**can add crushed aspirin if you want - for conservation, but they are conserved very well without
*** keep the sour cherry in worm water - 1 hour before putting them into a jar
I made cherry compote, sour cherry compote and peach compote .. :)
------------
-->فروطه(كمبوت فاكهة)حلوه لذيذه لوقت الشتاء------------
المكونات:فواكه,سكر,ماء
ضع الفاكهة المغسوله في اطرميزات كما في الصورة,ثم أضف السكر
ملعقه كبيرة لكل 400ملل اطرميز,(ملعقة ونصف للكرز الحامض)
2ملعقه كبيره لكل 800 ملل اطرميز(3 للكرز الحامض)
اضف الماء,ضع غطاء السيلوفان او غطاء الاطرميز,رج لكي يذوب السكر
ضع الأطراميزات في وعاء مبطن بمناشف
اضف الماء للأغطيه
يغلي لمدة 30 دقيقة -- حرارة منخفضة
اتركهم في الماء مغطاة بملاءة الى اليوم التالي
اختياري:يمكن اضافة نكهات مثل الفانيليا او الليمون
يمكنك اضافة الأسبرين اذا كنت ترغب في الحفظ,ولكنها تحفظ بشكل جيد من دونه
ضع الكرز الحامض في ماء دافيء لمدة ساعة قبل وضعها في الأطراميز
بالنسبة لي فقد عملت فروطه الكرز والكرز الحامض والخوخ
No comments:
Post a Comment