Batata Mb'atten - Lybian traditional recipe




Batata Mb'atten
Emb'atten este o mancare traditionala libiana, un fel de sandwich format din 2 felii subtiri de cartofi umplute cu carne, date prin faina si ou si apoi prajite in ulei sau coapte la cuptor.
Este servit la fiecare ocazie speciala, inclusiv de sarbatori.

Reteta o am de la prietena mea Farah din Libia careia ii multumesc foarte mult.

Avem nevoie de:

5-6 cartofi - curatati si taiati felii (de circa 3mm)

pt umplutura:

500g carne tocata - miel sau vita
2 legaturi verdeata: coriandru si/sau patrunjel - tocate
1 ceapa - fideluta
3 catei usturoi -zdrobiti
sare si piper negru - dupa gust
putina scortisoara
1 ou
- puteti adauga 2 rosii - tocate fin
Amestecati bine toate ingredientele

Faceti sandwich-uri:2 felii de cartof cu umplutura de carne la mijloc.
Dati-le prin faina, apoi prin 2 oua batute cu putina sare si prajiti-le pana devin maronii sau pot fi patrunse usor cu furculita.

Variante:- coaceti-le la cuptor pana cartofii sunt moi.
- prajiti-le 3 minute pe fiecare parte apoi puneti-le la cuptor 15-20 min la 180*C.

Scuze pentru calitatea pozei :(
__________

Batata mb'atten

Emb'atten is a Lybian traditional dish.
It is made of 2 thin potato slices stuffed with minced meat, diped into flour and eggs and then fried or bake in the oven.
It's served on every special occasion, including holidays.
I know this recipe from my lybian friend Farah. Thanks a lot for it, my sweet friend!

We need :
5-6 potatoes peeled and sliced ( about 3mm)

for stuffing:
500 g minced lamb or beef
2 bunch fresh herbs: coriander and/ or parsley- chopped
1 onion - finely chopped
3 cloves garlic
salt and black pepper - to taste
a touch of cinnamon
1 egg
you can add 2 tomatoes - finely chopped
Mix all well.

Make sandwiches from potato slices; put the meat mixture in the middle,
Dip them well into the flour and then into 2 beaten eggs ( with a touch of salt) and fry them until both sides are browned and a forked can pierce all layers.

Variants:- bake them in the oven untill the potatoes are tender.
- fry them 3 minutes per side, and then bake for about 15-20 minutes in the oven to 180*C.

Sorry for the photo quality :(
________
original recipe:

طريقة المبطن الليبي

المقادير
(طبعا المقادير غير مقيدة حسب عدد افراد الاسرة )
نصف كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بطاطا متوسطة الحجم
2 ربطةمعدنوس مفروم
2 بصلة متوسطة الحجم مفرومة
من 1 الى 2 ملعقة كبيرة طماطم معجون
ملح فلفل اسود قرفة فلفل احمر بزار
ملعقة سمن او زيت زيتون
وجبن مبشور حسب الرغبة

للقلى
زيت - بيضة - دقيق

الطريقة
تخلط جميع المقادير مع بعض خلط جيد ونتركها جانيا
نقشر البطاطا ثم نقوم بتقطيعها طوليا الى شرائح ولكن باحتراس بحيث تكون سمك كل قطعة حوالى نصف سنتم ثم نقوم ثم نأخد كل شريحة ونقسمها من فوق الى قسمين ولكن نتركها متلاصقة من تحت
ثم نأخذ كل شريحة ونضع بداخلها قليل من الحشو الى ان تكتمل كل القطع
ثم نغمسها فى الدقيق والبيض ويكون عندنا الزيت حار وعزير ونقليها فى الزيت
على نار متوسطة ثم نهدى من حرارة النار ومع التقليب على الوجيهين الى النضج

2 comments:

Roxy Calinescu said...

arata foarte bine sis, felicitari.
astept noi retete....usoare,te rog :))

juri said...

mashallh it looks so yumy ,hope you liked the libyan cusine :)