مهلبيه مع مارس شوكولا بالفستق والكراميل
انا احب المهلبيه ومارس شوكولا فقررت ان امزج الاثنين في وصفه لذيذه جدا.
*1
اعمل المهلبيه-انظر الوصفه هنا
مهلبيه
2*
تحتاج لمارس شوكولا والقليل من الحليب
تذاب الشوكولاته في حمام مائي بدرجه حراره منخفظه.ويضاف الحليب بما فيه الكفايه للحصول على الاتساق المطلوب
اتركها فوق الحراره لمدة دقيقه او اثنين مع التحريك المستمر
ومن ثم اسكب الخليط في اواني التقديم
زين بالفستق والكاراميل*3
1 / 2 كوب من الفستق غير مملح
1 ملعقة طعام سكر (أوصي : السكر البني
ضع الفستق والسكر في مقلاة على نار هادئة ويحرك حتى يذوب السكر
دعها تبرد ثم اطحنها قليلا
_____________
Mohalabyeh with Mars and caramelized pistachios
I just love mohalabya and Mars chocolate.. so I decided to combine them. . It was very tasty :)
1* make mohalabyeh - see the recipe here: mohalabyeh
2*you need Mars chocolate and some milk (just a little)
Melt chocolate (at bain marie) and add milk ( enough to obtain the desired consistency). leave it on the heat for 1-2 minutes stirring continuously and then pour it in the serving bowls..
3*decorate with caramelized pistachios:
1/2 cup of unsalted pistachios,
1 tablespoon sugar (I recommend: brown sugar)Place pistachios and sugar in a frying pan at low heat and stirring until the sugar melts.
Let them cool and then crush them a little.
____________
Mohalabyeh cu Mars si fistic caramelizat
Deoarece imi place foarte mult Mohalabya si batonul Mars, am decis sa le combin. Rezultatul a fost delicios.1/2 cup of unsalted pistachios,
1 tablespoon sugar (I recommend: brown sugar)Place pistachios and sugar in a frying pan at low heat and stirring until the sugar melts.
Let them cool and then crush them a little.
____________
Mohalabyeh cu Mars si fistic caramelizat
1* faceti Mohalabya ca in linkul urmator: mohalabyeh
2* aveti nevoie de ciocolata Mars si putin lapte.
Topiti ciocolata la bain marie adaugati laptele cat sa obtineti consistenta dorita. lasati-l pe foc 1-2 minute amestecand continuu si apoi puneti-l in boluri.
3* decorati cu fistic caramelizat:
1/2 cana fistic nesarat,
1 lingura zahar ( recomand: zahar maro)
Puneti fisticul si zaharul intr-o tigaie la foc mic, si amestecati pana cand zaharul este topit.
Lasati sa se raceasca... zdrobiti putin fisticul si ornati..
3 comments:
salaam,
http://shakuka.blogspot.com/2009/12/pentru-dragii-mei-bloggeri.html
So pretty and some really great ideas!!! I love the platter the best, as I have a thing for platters! :)
Bain Marie for Sale Melbourne
multumesc pentru reteta ... delicioasa
Post a Comment