Supa Sultanului/ Sultan's Turkish Soup (Sultan Corbasi)


Supa sultanului
150 g piept pui din supa
2 cani supa fierbinte de pui
1 cana lapte cald
1/4 cana migdale feliate
2 linguri unt
3 linguri faina
1 1/2 lingura suc de lamaie
1 galbenus de ou
50 ml smantana 35%
sare
piper ( am folosit piper alb)
Faceti o supa normala de pui ( cum preferati) apoi taiati pieptul de pui in cuburi si puneti-le pe o farfurie. Pastrati supa fierbinte.
Intr-o alta oala, topiti untul, adaugati faina, amestecati timp de 3-4 min.
Puneti incet laptele cald, apoi supa fierbinte, amestecand continuu.
Adaugati puiul cubulete, migdalele, sarea si piperul si gatiti pana cand e suficient de gros.
Intr-un bol mic, faceti o mixtura din galbenusul de ou, sucul de lamaie, si un polonic supa, adaugati-o incet supei. Fierbeti 5-6 min.
Adaugati smantana, amestecati si opriti focul.
Stiu reteta de aici: http://www.turkishcookbook.com/2008/11/sultans-soup.php

...........................
Sultan's soup
150 g chicken breast cooked in soup
2 cups chicken soup, hot
1 cup milk, warm
1/4 cup almonds, sliced
2 tbsp butter
3 tbsp flour
1 1/2 tbsp lemon juice
1 egg yolk
50 ml cream 35%
salt
pepper ( I used white pepper)
make a normal chicken soup (as you like) , then cut the chicken breast in cubes and put them into a plate. keep the soup hot.
in another pot, melt the butter, add the flour, stir and cook for about 3-4 minutes . pour the warm milk ... slowly...slowly... and then the hot chicken soup .... stirring constantly. add the chicken cubes, almond, salt and pepper. and cook until it gets enough thickness.
in a small bowl, make a mixture from: egg yolks , lemon juice, a ladle of soup. add it slowly into the soup. cook for about 5-6 more minutes.
add the cream, stirr and turn off. .
I know this recipe from: http://www.turkishcookbook.com/2008/11/sultans-soup.php
................................................
حساء السلطان
150جرام من صدور الدجاج توضع في الحساء لاحقا
2كوب مرق دجاج ساخن
1كوب حليب ساخن
4/1 كوب لوز شرائح
2ملعقة صغيرة زبدة
3ملاعق صغيرة دقيق
1 ونصف ملعقة صغيرة عصيرليمونة حامضة
1صفار بيضة
5مل كريم(قشطة) 0
ملح
فلفل(انا استخدم الفلفل الابيض)
اعمل مرق دجاج عادي(كما تحب)وبعدها قطع صدور الدجاج إلى قطع وضعهم على لوحة
احفظ المرق ساخنا
في وعاء آخر ، تذوب الزبد ، يضاف الدقيق مع التحريك لمدة 3 الى 4 دقائق
صب اللبن الدافي ببطء بالتبادل مع مرق الدجاج
اضف صدور الدجاج المقطعة واللوز والفلفل والملح
اطهوها حتى تتحصل على مزيج صلب قليلا
في صحن آخر صغير اعمل مزيج من صفار البيض وعصير الليمون ومغرفة من الحساء السابق عمله ثم اضف هذا المزيج للحساء السابق ببطء واطهو لمده 5 الى 6 دقائق اضافية
اضف القشطه وبعدها اطفيء النار
b3rfe hal recipe min http://www.turkishcookbook.com/2008/11/sultans-soup.php

3 comments:

KMS said...

Hi مرحبا

I have visited you blog several times, thank you for your recipes, looking forward for more tasty recipes. I will place a link to your blog in the near future.
Regardsh

Carmys said...

Thanks KMS!

KMS said...

Marhaba Karmy,

As I promised you, I placed a link to you blog. "Ana atashraf bima3rifatik".

My pleasure, see you around.