4 - 6 cartofi - taiati in sferturi
1/4 cana ulei de masline
4-6 catei usturoi zdrobiti
1 lingura rozmarin verde sau 1 lingurita rozmarin uscat
sare
piper negru, boia de ardei - optional
Amestecati uleiul de masline, rozmarinul, usturoiul si sarea. Adaugati cartofii si agitati bine. Pune-ti cartofii intr-o tava pentru cuptor si coaceti-i 30-40-50 de minute ( pana devin aurii si pot fi taiati cu furculita). La fiecare 10 minute intoarceti-i.
-----------
Potatoes with rosemary and garlic on the oven
4-6 potatoes-quartered
1/4 cup extra-virgin olive oil
4 to 6 cloves garlic, crushed
1 tablespoon fresh or 1 teaspoon dried rosemary
salt
black pepper, paprika -(optional)
In a large bowl mix the olive oil, garlic, rosemary and salt; add the potatoes and toss well. Transfer the potatoes to a baking pan and roast them 30-40-50 minutes (until potatoes are golden brown and soft enough to cut with the side of a fork). Toss them every ten minutes.
_____
البطاطس مع إكليل الجبل والثوم في الفرن
4-6 البطاطس1 / 4 كوب من زيت الزيتون البكر
من4 الى 6 فصوص من الثوم مسحوقه
ملعقة طعام او ملعقة شاي اكليل الجبل المجفف الطازج
ملح
فلفل اسود واحمر(اختياري
في وعاء كبير امزج زيت الزيتون مع الثوم واكليل الجبل والملح,اضف البطاطا ثم اخلط جيدا,انقل البطاطا لوعاء الطهو ثم اشوي لمدة 30-40-50,,,,حتى يصبح لون البطاطا ذهبيا ولين لكي يسهل تقطيعها بالشوكه,قلبهم كل عشر دقائق
Advice: boil potatoes a little before using
No comments:
Post a Comment