Shishbarak

Shishbarak sau urechiile batranului / Shisbarak or the old man's ears / Shishbarak aw danen el shayeb

( Palestina, Iordania, Siria, Liban / Palestine, Jordan, Syria, Lebanon/ فلسطين ,الأردن ,سوريا ,لبنان)
Aluatul / The dough:
- o jumatate kg faina alba / 1/2 kg all purpose flour
- 4 linguri ulei / 4 tablespoons oil
- putina sare / pinch of salt
- putina apa / some water
Se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora / Make a dough and let it rest 30 min.

العجينة
نصف كيلو طحين

4ملعقة كبيرة من الزيت
رشة ملح
قليل من الماء

اخلطي جميع مقادير العجينة مع بعض حتى تصبح لدينا عجينة متماسكة ونتركها ترتاح لمدة نصف ساعة

Umplutura / The filling

-1 ceapa mare sau 2 cepe mici tocate /1 large onion or 2 small onions -chopped

-o jumatate kilogram de carne tocată / 1/2 kg minced meat
- o linguriţă ba7arat / 1 teaspoon ba7arat
*

- sare dupa gust / salt - to taste
- un pic de piper negru / some black pepper
-1 ceasca nuci de pin, prăjite/ 1 small cup pine-nuts -fried
- un pic de ulei pentru prăjit carnea – some oil for frying
Prăjiti ceapa în ulei la foc mediu, apoi adaugati carnea sarea, ba7arat-ul si piperul şi lasati deoparte să se răcească. Adaugati mugurii de pin prajiti.

Fry onions in oil over medium heat, add meat salt, black pepper and ba7arat and let it cool. Add pine nuts.

الحشوة
1بصل كبير او 2 صغار
مفروم
لحم مفروم نص كيلو
ملعقة صغيرة بهارات
ملح حسب الرغبة
القليل من الفلفل الاسود
1فنجان صغارمن الصنوبر المحمص

قليل من السمن او الزيت لقلي اللحمة اقلى البصل في الزيت على نار متوسطة الحرارة ثم اضيفي اللحمة الملح و البهارات والفلفل ونتركها جانبا حتى تبرد.اضيفي الصنوبر المحمص




Acum faceti shisbarak-ul ca in video urmator. Now make the shishbarak like in this video.

عمل الششبرك. شوف الفيديو :

http://www.arabesq.com.br/VedioPOPUP.aspx?vedioid=227&AlbumID=29



Coaceti-le la cuptor - 10 minute/ Bake them -10 minutes./ خبزلهم في الفرن 10 دقائق


Prepararea sosului de iaurt / Yogurt preparation

-1 kg iaurt / 1 kg plain yogurt ( iaurt napolact de oaie si bivolita)

-1 lingura amidon de porumb /one tablespoon corn starch

-1 lingura usturoi tocat / 1 tablespoon crushed garlic

-1 lingura coriandru - 1 tablespoon cilantro (coriander)

- putina apa rece / some cold water

- putina sare / pinch of salt

- putin ulei pentru prajit usturoiul / some oil for fryin

Dizolvati amidonul in putina apa rece. Adaugati iaurtul. Puneti amestecul pe foc mare si amestecati pana incepe sa fiarba.Adaugati putina apa daca iaurtul e prea gros. Adaugati shishbarakul si fierbeti la foc mic 15-20 de minute. Caliti usturoiul in putin ulei pana devina auriu, Adaugati-l la iaurt. Adaugati coriandru si putina sare( daca e cazul). Serviti cu orez.

Mix the cornstarch with some cold water. Add the yogurt. Cook on high heat , stirring till it boils.. Add some water if the yogurt is too think. Add the shishbarak. Let it boil on low heat for 15-20 minutes. Fry the crushed garlic with little oil until become golden. Add them to the yogurt. Add cilantro and some salt.(to taste). Serve with rice

إعداد اللبن

1 كيلو من اللبن

ملعقة كبيرة من النشا الذرة

ملعقة كبيرة ثوم مهروس ناعم

ملعقة كبيرة كزبرة طازجة أو يابسة مطحونة

قليل من الماء البارد

رشة ملح

قليل من السمن او الزيت لقلي الثوم

ذوبي نشاء الذرة مع القليل من الماء البارد. أضيفي اللبن. أطبخي الخليط على حراره عاليه مع التحريك المستمر. اذا كان الخليط يميل الى الثخانه ،أضيفي بعض الماء .

أضيفي الشيش برك ، اطبخيه على تار هادئه ل 15-20 دقيقه.

أقلي الثوم المدقوق و قليل من الزيت حتى تصبح ذهبية اللون.

أضيفي الثوم و الكزبرة و رشة ملح في اللبن و حركي.

و قدميها مع الارز

* Am luat ba7arat-ul de la Carrefour Market.(Romania)

* I bought the ba7arat from CarrefourMarket (Romania)

* jeebt el ba7arat min Carrefour Market. (Romanya)

No comments: