Havuclu Zeytinli Mucver / Turkish balls with zucchini, carrot and olives


Chiftelute turcesti cu dovlecel, morcov si masline (Havuclu Zeytinli Mucver)
1 dovlecel mediu, ras
1 morcov mediu, ras
2 cepe verzi
1-2 catei usturoi
patrunjel verde
marar verde
1 ou
3 linguri faina alba
piper negru
sare
masline negre
Stoarceti de apa dovlecelul si morcovul folosind mainile. Adaugati restul ingredientelor, inafara de masline. Cand formati chiftelutele, puneti o maslina in mijloc.
Prajiti in ulei pana devin aurii.
Am servit cu sos de iaurt cu usturoi
Stiu reteta de pe http://www.turkishcookbook.com/2008/12/carrot-pate-with-black-olives.php
..........
Turkish balls with zucchini, carrot and olives (Havuclu Zeytinli Mucver)
1 medium zucchini, grated
1 medium carrot, grated
2 fresh green onions
fresh parsley
fresh dill
1 egg
3 tbsp flour
black pepper
salt
black olives
Squeeze the grated zucchini and carrot with your hands to get the water out.
Add all the ingredients above except black olives.
When make balls, put one olive in the middle.
Fry until the colour turns to golden brown.
I served with garlic yogurt sauce.
I know this recipe from: http://www.turkishcookbook.com/2008/12/carrot-pate-with-black-olives.php
..........
كرات الكوسة التركية والجزر والزيتون1كوسة متوسطة الحجم مفرومة
1جزرة متوسطة الحجم مفرومة
2بصل اخضر طازج
بقدونس طازج
شبت طازج
1بيضة
3ملاعق طحين
فلفل اسود
ملح
زيتون اسود
اعصر مزيج الكوسة مع الجزر بيدك لتحصل على مائه
اضف كل المكونات المذكورة سابقا ما عادا الزيتون الاسود
اعمل كرات بالمزيج وبعدها ضع فوق كل كرة زيتونة
اطهوها حتى تحصل على اللون البني الذهبي
انا اعدها مع صلصة الياغورت مع الثوم
b3rfe hal recipe min http://www.turkishcookbook.com/2008/12/carrot-pate-with-black-olives.php

No comments: