Jawaneh Dajaj Bil-Toom ( Lebanese recipe)


Aripi de pui cu usturoi si lamaie ( reteta libaneza)
8 aripi mari sau 12 aripi mici
8 catei mari de usturoi curatati si zdrobiti
2 linguri ulei de masline
sucul de la o lamaie
1/8 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1/4 lingurita piper negru
sare - dupa gust

Clatiti aripile in apa rece si puneti-le la uscat pe un prosop de hartie.
Amestecati usturoiul zdrobit cu uleiul de masline, sucul de lamaie si condimentele: scortisoara, ienibahar, piper negru, sare. Puneti aripile de pui in marinada si lasati pentru o ora la frigider. Eu le-am lasat peste noapte.
Prajiti aripile la gratar, 10 min pe fiecare parte sau pana acestea devin aurii.
Sau puneti-le la cuptor pentru 30 de minute.
Eu le-am facut la cuptor. Sunt foarte bune. :)

____________

Chicken wings with garlic and lemon ( Lebanese recipe)

8 big chicken wings or 12 small ones
8 large garlic cloves, peeled and crushed
2 tbs olive oil
juice of 1 lemon
1/8 tsp ground cinnamon
1/2 tsp ground allspice
1/4 tsp finely ground black pepper
salt to taste

Rinse the chicken wings in cold water and pat them dry with paper towels.
Mix the crushed garlic with olive oil, lemon juice and seasonings: cinnamon, allspice, black pepper, salt. Place the chicken wings in this marinade and leave for 1 hour (refridgerated). I let them over night.

Grill or barbecue the wings, for about 10 minutes on each side, or until they are golden. or You can bake them for about 30 minutes in a hot oven.

I cooked them in the oven... very tasty...

I served them with rice.
I know this recipe from: http://www.lebguide.com/lebanon/lebanese_cuisine/lebanon_lebanese_cuisine_jawaneh.asp
________

أجنحة الدجاج مع الثوم والليمون (وصفة لبنانية

8 اجنحة دجاج كبيرة او 12 صغيرة
8 فصوص من الثم مقشرة ومسحوقة
ملعقتين من زيت الزيتون
عصير ليمونه حامضه
1 / 8 ملعقة شاي قرفة
1 / 2 ملعقة بهارات
1 / 4 ملعقة شاي من الفلفل الأسود المطحون ناعما
ملح
شطف اجنحة الدجاج في ماء ساخن وجففهم بالمناديل الورقيه
مزيج من الثوم المطحون مع زيت الزيتون وعصير الليمون والتوابل :
ضع اجنحة الدجاج في هذا المزيج لمدة ساعه في التلاجه او اتركهم طوال الليل
اشوي اجنحة الدجاج لمدة عشر دقائق من الجهتين حتى تصبح ذهبية اللون
أو تستطيع ان تطهو في فرن لمدة ثلاثين دقيقة
بالنسبة لي فلقد وضعتهم في الفرن,,,لذيذ جدا
انا قدمته مع الأرز
b3rfe hal recipe min http://www.lebguide.com/lebanon/lebanese_cuisine/lebanon_lebanese_cuisine_jawaneh.asp

1 comment:

ashsdelicacies.blogspot.ca said...

Delicious recipe dear...nice click too...thanks 4 sharing